Pogoji poslovanja

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
Z uporabo te spletne strani se obiskovalec, uporabnik, v nadaljevanju kupec, strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Kupec, ki bo vnesel kakršnekoli podatke, je obvezan vnašati samo točne in resnične podatke, informacije, gradiva, itd.. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcev pri naročanju, bo ponudnik – podjetje Avtomark PA d.o.o., v nadaljevanju prodajalec, uporabil le v namene poslovanja.

Spletni katalog, artikli ter cenik

Spletni katalog vsebuje aktualno ponudbo iz našega prodajnega programa, z vsemi potrebnimi podatki. Vsi artikli iz prodajnih skupin so označeni z blagovno znamko oz. proizvajalcem izdelka. Cene v ceniku so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo na dan naročila blaga.

Komunikacija – e-obvestila

Prodajalec bo z kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu kupec izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  1. Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  2. Pošiljatelj bo jasno razviden,
  3. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.
  4. Vidno predstavljen bo način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  5. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Naročilo blaga

Željeno blago naročite elektronsko preko spletnega kataloga oz. naročilnice, preko e-poštnega naslova: narocila@avtomark.com. Podatki o sklenjeni pogodbi oz. o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju Avtomark PA d.o.o.. Pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oz.naročilo lahko sklenete na internetu preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti na naslov: narocila@avtomark.com v roku dveh ur od oddaje naročila.

Koraki nakupa – sklenitev pogodbe ali naročila

Pred začetkom naročila se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik. Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila. Ko uporabnik najde artikel, ki ga želi naročiti, ga vstavi v košarico.

Koraki nakupa v košarici:

1. Izberite količino izdelkov katere želite naročiti, ter jih potrdite -> nadaljuj z nakupom.
2. Izberite način plačila izbranega blaga ter dostavo.
3. Izberite ali ste fizična ali pravna oseba, ter pripišete podatke za plačilo/dostavo.

4. Prikazan je seznam vseh artiklov, ki jih želite naročiti ter znesek celotnega nakupa. Kupec lahko potrdi, da je seznanjen s pogoji naročanja. V primeru, da se ne strinja s pogoji naročanja lahko kupec zapusti postopek nakupa v nasprotnem primeru zaključi naročilo. Po zaključku naročila, dobi kupec elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila.

Naročilo potrjeno – pogodba sklenjena

Prodajalec pregleda naročilo najkasneje v roku 48 ur, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oz. ga zavrne. V primeru spremembe cen se prodajalec zavezuje, da bo o spremembi obvestil kupca, ter le z njegovim soglasjem odpremil blago. Prodajalec si pridržuje pravico, da lahko pokliče kupca na njegovo telefonsko številko.  Pogodba med prodajalcem in kupcem je v primeru potrditve naročila s sporočilom “Naročilo potrjeno” nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

Preklic naročila

Kupec lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti.

Dostava blaga

Blago, naročeno v Spletni trgovini AVTOMARK PA, gre na pot v najkrajšem možnem času. Če je blago na zalogi, se naročila prejeta in potrjena do 16 ure odpremijo še isti dan s paketno dostavo Pošte Slovenije oz. dostavno službo GLS Slovenia. To pomeni, da dostavo lahko pričakujete že naslednji dan (oz. najkasneje v treh dneh). Prodajalec – podjetje Avtomark PA d.o.o. se zavezuje, da v obljubljenem roku odpremi blago s priloženim originalnim računom, morebitnimi navodili in garancijskim listom.

Strošek dostave

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in se razlikuje glede na vrednost naročila:

  • vrednost naročila do 599 EUR – strošek dostave plača kupec

  • vrednost naročila nad 600 EUR – dostava brezplačna.

Dostava kamorkoli

Naša partnerja pakete dostavljata na naslov vnesen ob oddaji naročila. Če se naslov dostave razlikuje od vašega naslova, to navedete pod rubriko naslov za dostavo – opombe. Priporočamo, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, da se lahko dogovorilmo z vami o načinu dostave.

Dostavna služba Pošte Slovenije pakete dostavlja znotraj delovnega časa Pošte Slovenije in obhodnega časa poštarja določenega območja, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Naslov za dostavo je lahko službeni naslov, v tem primeru navedite tudi ime osebe, ki bo paket prevzela (V primeru gotovinskega plačila po povzetju vas prosimo, da poskrbite tudi za plačilo). Strošek bančne provizije znaša 1,05€. Paket lahko prevzamete tudi na vaši enoti Pošte Slovenije (poštno ležeče). Če v času dostave niste dosegljivi na navedenem naslovu, vam poštar pusti sporočilo z navodili o nadaljnjem postopku.

Dostavna služba GLS Slovenie pakete dostavlja običajno v dopoldanskem času. V primeru, da ne želite, da vam izdelek dostavimo na vaš naslov pa si lahko na spletni strani GLS Slovenije izberete tudi eno izmed Parcel Shop enot v kateri lahko paket prevzamete sami (poštno ležeče). Vse kar potrebujete napisati v polje s podatki za dostavo je vaše ime in priimek, ter naslov izbrane Parcel Shop enote.

Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo GLS kurir izdal račun.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka GLS dostavne službe (01 500 11 90), ter njihov elektronski naslov (info@gls-slovenia.com). Na navedene kontaktne informacije se lahko obrnete in naročite ponovno dostavo paketa na vaš naslov ali pa se dogovorite, da vam paket dostavijo na drug naslov (kjer boste v času dostave dosegljivi). Po vaši želji se lahko z GLS-jem dogovorite tudi za dostavo paketa v vam najbližji Parcel Shop (paketno trgovino), kjer lahko paket prevzamete sami ob predložitvi številke paketa in osebnega dokumenta.

Seznam paketnih trgovin si lahko ogledate tukaj.

Dobavni roki

Predviden rok dobave je izpisan na desni strani ob posameznem artiklu (gre za povprečen čas). Potrudili se bomo, da bo naročeno blago odpremljeno v najkrajšem možnem času (običajno 1-3 dni). Pridržujemo si pravico do morebitne neskladnosti zaloge materiala s stanjem v spletni trgovini.

O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko elektronske pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite v elektronski obliki in artikel bomo odstranili iz naročila.

Za artikle, ki so označeni kot , NI ZALOGE vas bomo obvestili, kako hitro jih lahko dobavimo. Če tak artikel vendarle naročiš, ga bomo poskušali poiskati, v primeru neuspeha pa bo naročilo preklicano.


Za dostavo poskrbi
Pošta Slovenije oziroma dostavna služba GLS Slovenia. Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo blago že poslali na pot.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na elektronsko pošto.

Pravica do odstopa od pogodbe – Pogoji vračila!

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe oz. naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe oz. naročila na lastne stroške.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti v originalni embalaži in nespremenjeni količini na naslov prodajalca. Embalaža in izdelek morata biti v brezhibnem stanju, čista in nepoškodovana, imeti morata brezhibno etiketo proizvajalca in brezhibno etiketo prodajalca. Embalaža ali izdelek ne smeta nositi oznake, napisa ali nalepke, ki je nista imel ob prevzemu.

Vračilo že vgrajenih delov ni možno.

Kupec ne more vrniti blaga, ki je bilo posebej naročeno na željo kupca. Vračil blaga s strani kupca z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo kupnine

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino preko TRR na njegov TRR (dolžnost kupca je, da sporoči številko TRR za nakazilo vračila kupnine). 

Vračilo kavcije

Za artikle, ki so obnovljeni je zaračunana kavcija in je označena na artiklu. Do vračila kavcije je kupec upravičen, če je kavcija vrnjena v originalni embalaži in vrnjen izdelek ni mehansko poškodovan (zlomljen, poškodovan navoj…) V primeru, da je kupec upravičen do vračila kavcije je prodajalec dolžan vrniti vplačano kavcijo na TRR kupca (kupec sporoči številko elektronsko ali pisno skupaj z vračilom izdelka).

Izdaja računa, sklenitev pogodbe in plačilo blaga

Prodajalec izda kupcu račun za naročeno blago. Kupcu ob dobavi blaga poleg priloženega računa dostavi še ostalo potrebno dokumentacijo. Naročeno blago, ki je na zalogi kupec plača ob dostavi (po povzetju). Naročeno blago je last prodajalca do plačila celotne kupnine.

Pravno varstvo

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji.

Zbiranje podatkov

Pri pregledovanju naše spletne strani vam je anonimnost zagotovljena. Osebnih podatkov ne zbiramo. Svoje osebne podatke, kot so ime, poštni naslov, elektronski naslov, telefonska številka, nam prostovoljno zaupate ob registraciji v naši spletni trgovini, zaradi korespondence, nakupa, ali sodelovanja v spletnih raziskavah, itd. Podjetje Avtomark PA d.o.o. lahko zadrži elektronska sporočila, katera ste poslali spletni trgovini AVTOAMRK (narocila@avtomark.com), jih pošlje vzdrževalcu spletne strani ali našim drugim sodelavcem, ki sodelujejo v spletni trgovini. Ta smejo biti na vpogled, vendar le za notranjo uporabo podjetja Avtomark PA d.o.o.. in za nenehno izboljševanje dela v celotnem podjetju. Podjetje Avtomark PA d.o.o. dnevno analizira podatke o obiskanosti spletne trgovine AVTOAMRK, statistiko dnevnih obiskov, dnevno pobiranje določenih datotek, iz katere države je bil obiskovalec, ki je pobral datoteko. Zbrana statistika nam služi za izboljševanje uporabnosti in prijaznosti na sami strani, lahko pa jo posredujemo tudi tretjim osebam, toda tovrstna statistika ne vsebuje nobenih osebnih podatkov, saj nikakor ne služi v te namene.

Varovanje zasebnosti

Za podjetje Avtomark PA d.o.o., spletno trgovino z avto deli in dodatno opremo so vsi prejeti osebni podatki uporabnikov in kupcev Spletne trgovine AVTOMARK, kot so: ime, poštni naslov, elektronski naslov, telefonska številka zasebni in zaupni. Osebne podatke, katere nam posredujete ob registraciji, po elektronski pošti in telefonu, shranimo na varno mesto. Dostopni so le pooblaščenemu osebju oz. trgovcem, uporabljajo pa se izključno za trženje naših izdelkov oz. v korist naših strank. Podjetje Avtomark PA d.o.o. osebnih podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam.

Varovanje podatkov

Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Vaše osebne podatke potrebujemo za korektno izpolnitev naročila. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam.

Arhiv dokumentov / računov

Za vsa naročila vam bomo po e-pošti poslali potrditev naročila. Račun dobite skupaj ob dobavi pošiljke. Vsi dokumenti (evidence nakupov, naročila, računi, reklamacije) se hranijo v poslovalnici podjetja Avtomark PA d.o.o., Župančičeva 1d, 5270 Ajdovščina. Registrirani kupec lahko kadarkoli zahteva kopije dokumentov, katere mu pošljemo po elektronski pošti ali po navadni pošti. Lahko si jih pa tudi ogleda v samemu uporabniškemu vmesniku.

Pravno obvestilo

Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.avtomark.com, so last podjetja Avtomark PA d.o.o. in dobaviteljev in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Podjetje Avtomark PA d.o.o. se bo trudilo, da bodo spletne vsebine točne in ažurne, in ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti podjetje Avtomark PA d.o.o.. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si podjetje Avtomark PA d.o.o.. pridržuje pravico do sprememb vsebin.